×

Over CIVON Innovatiecentrum

Info over CIVON Innovatiecentrum

Het CIVON innovatiecentrum bevindt zich in het gebouw “AFBRAMERIJ” op het DRU Industriepark in Ulft, Gelderland.
Het CIVON Innovatiecentrum is een leerhuis in de techniek en Innovatie in de Achterhoekse ijzer- en maakindustrie.
Daarnaast kan jong en oud zich hier verwonderen over de techniek van vroeger, nu en in de toekomst.

Bij een bezoek aan het CIVON Innovatiecentrum wordt u meegenomen in de techniek en de Innovatie van de Achterhoekse ijzer- en maakindustrie. Het centrum is bedoeld om vooral jongeren enthousiast te maken voor de techniek. Het CIVON Innovatiecentrum laat de bezoeker zien en ervaren hoe waardevol en mooi het technische ambacht ook vandaag de dag nog is, door het henzelf uit te laten proberen.

Aan de hand van 12 kabinetten worden technieken getoond. Een aantal van die kabinetten tonen het verleden, zoals de oude ijzerindustrie bestond en het heden met zijn huidig toegepaste technieken.

Op een spectaculaire, indringende en interactieve wijze krijgt de bezoeker vervolgens een kijkje in de ‘maak-keuken’. De bezoeker komt van idee en materiaal en de wijze van verwerking daarvan naar de betekenis van vorm en design in de hedendaagse maakindustrie. Bezoekers kunnen technieken van zowel vroeger als nu zelf uitproberen en krijgen inzicht in hypermoderne manieren van produceren, zoals onder andere 3D printen en robotica. Ook de eindfase blijft niet onbesproken.

Vrijwilliger login | Privacycentrum | Fotoalbum | Copyright by CIVON Innovatiecentrum