×

Ijzerwijs

Ijzerwijs

Leerlingen van verschillende basisscholen in de gemeente Oude IJsselstreek en uit Emmerich (D) hebben kennis kunnen maken met smeden, koper slaan, tin gieten en metaal buigen. Deze activiteiten vonden plaats in de smederij van CIVON, het Innovatiecentrum op het DRU Industriepark in Ulft.

Het belangrijkste doel van dit project is om kinderen in contact te laten komen met het ambacht van metaal bewerken. Daarnaast draagt het project ook bij aan de verdere ontwikkeling van het lidmaatschap van gemeente Oude IJsselstreek aan de Ring van Europese IJzersteden. Mooi hierbij is dat ook smeden vanuit de partnersteden geïnteresseerd zijn in dit project. Zo hebben twee smeden uit Stolberg (D), Addy Radermacher, en Stia (I), Roberto Magni, aan de projectweek deelgenomen. IJzerwijs is dit jaar financieel mede mogelijk gemaakt door onder meer de gemeente, METACH Steel Solutions voor de levering van het metaal en een INTERREG-subsidie vanuit het project Leonardo da Vinci Innovation.

Volgend jaar krijgt de derde editie van de projectweek vorm in week 20, van 11 tot en met 15 mei 2020. De projectgroep hoopt dan op nog meer animo vanuit de basisscholen vanuit zowel gemeente Oude IJsselstreek, alsook vanuit Duitse scholen. Wie vragen heeft over het project, interesse heeft om volgend jaar als school mee te doen of het project vanuit het eigen bedrijf een warm hart toedraagt, kan contact opnemen met de projectgroep IJzerwijs. De projectgroep is bereikbaar via:

info@ijzerwijs.nl

Vrijwilliger login | Privacycentrum | Fotoalbum | Copyright by CIVON Innovatiecentrum