×

Teken je in het leven van Leonardo da Vinci op 29, 30 en 31 oktober 2019

14 oktober 2019

Het thema voor de Big Draw dit jaar is ‘DRAWN TO LIFE en het belang van creativiteit voor gezondheid en welzijn. In Ulft laat Kunstenaars Collectief BREEKijzer en CIVON Innovatiecentrum het aansluiten op de expositie over het genie Leonardo da Vinci. Vandaar de naam DRAWN INTO THE LIFE OF LEONARDO DA VINCI 

Het kunstenaarscollectief verzorgt diverse tekenlessen op 29, 30 en 31 oktober in de Afbramerij bij CIVON Innovatiecentrum. Alle bezoekers kunnen gratis meedoen. Je kunt meerdere tekeningen maken tussen 09:00 uur en 17:00 uur
Je kunt direct je inspiratie die je opdoet op de tentoonstelling omzetten in eigen creaties en uitvindingen.

Zes voorbeelden van de tekenactiviteiten zijn:
Het menselijk lichaam | Bij Marij Geurtzen kun je tekeningen maken van de inwendige mens, m.b.v. een anatomische torso en deze verder ontwikkelen tot een uitvinding.
In drie verschillende groepen kun je zowel met Monnie Paashuis als Femmie den Ouden of Emeke Buitelaar uitvindingen bedenken en tekenen. Bij Monnie tekenen we de uitvinding of maken er een strip van. Natuurlijk met de uitvinder in de hoofdrol. Emeke vertelt als start over de uitvinding die haar vader heeft gedaan en Femmie kijkt met de deelnemers naar alledaagse interessante voorwerpen en vraagt zich af nadat die getekend zijn wat we al tekenend kunnen toevoegen zodat het een andere functie krijgt. 
Vanuit het niets | Bij Marika Meershoek ga je cirkels, driehoeken, vierkanten en vormen tekenen die geen naam hebben, die zo maar ontstaan vanuit het niets. Zonder veel na te denken laat jij je potlood over het papier glijden.
Scheve projectie tekenen | Wil jij je bekwamen of oefenen in het technisch tekenen. Dat kan bij Han Lammers. Scheve projectie tekenen is een projectiemethode in het technisch tekenen om een ruimtelijk object op het platte vlak af te beelden met bepaalde aanzichten.
Kortom genoeg mogelijkheden om het plezier in tekenen te ondergaan. Pak die kans en ook nog voorafgaand een inspirerende tentoonstelling over het genie Leonardo da Vinci cadeau.

 

Vrijwilliger login | Privacycentrum | Fotoalbum | Copyright by CIVON Innovatiecentrum