×

Luchtdicht bouwen

08 juli 2019

Studenten Middenkader Smartbuilding, Leerjaar 2 2018/2019 van het Graafschap college hebben hun project Luchtdicht bouwen afgemaakt bij Civon-innovatiecentrum Ulft

Luchtdicht bouwen is het bouwen volgens de methode van het dichten van alle ongewenste kieren en naden in een woning of gebouw om de ongecontroleerde luchtstromen te voorkomen. De lucht is in de woning of het gebouw hierdoor 100% regelbaar door middel van een WTW-systeem. Dit heeft invloed op de energiezuinigheid van de woning of het gebouw.


Door goed afgestemd samen te werken is het project luchtdicht bouwen realiseerbaar. Hierbij dienen de afdelingen installatie en bouw goed met elkaar communiceren om het bouwen naar een hoger niveau te brengen.
Op school zijn wij begonnen met de realisatie van het project, alle onderdelen moesten prefab worden gemaakt. Dit houdt in dat het huis op de bouwplaats alleen nog maar gemonteerd hoeft te worden. Hierdoor is de bouw op de bouwplaats minder lang. Nadat het op school gefabriceerd was, kon het op transport gezet worden naar het Civon-innovatiecentrum, DRU Industriepark in Ulft, waar wij nu staan. Hier zijn beide huizen in gebouw de Afbramerij gemonteerd, waarna er een door-blowertest uitgevoerd werd. Een door-blowertest houdt in dat er druk wordt gevormd in het huisje. waardoor ontdekt kan worden hoe luchtdicht het huis is.

 

 

Vrijwilliger login | Privacycentrum | Fotoalbum | Copyright by CIVON Innovatiecentrum