×

Expositie Dilly Helmink - Op pad

17 maart 2021

Waar: In de ‘Giethal’ van CIVON Innovatiecentrum, Hutteweg 32, Ulft, +31 (0) 315-820 280.

Wanneer: op de reguliere openingstijden (ma. t/m vr.) van woensdag 10 maart t/m donderdag 1 april 10:00-17:00 uur.

Entree: gratis Mondkapje verplicht, Aanmelden; aanvraag@civon.nl

‘Een schilderij is een experimenteerterrein, niet iets waar je je achter kunt verschuilen, je bent een deel van de werkelijkheid, je zou je innerlijke schrift moeten vinden, om een organische verbinding te vinden met jezelf, dan hoef je niet bang te zijn ten onder te gaan in de aarde, in het water, in het vuur, in de lucht’. – Pierre Alechinsky –

Al schilderend onderzoekt Dilly Helmink een persoonlijke gedachte of herinnering in kleur en vorm. Ze openbaart innerlijke processen en stemmingen die laag over laag geschilderd, uitgroeien tot spannende ruimtelijke composities. Ze experimenteert, is onderweg, als schilder, als mens, als wandelaar. Haar handschrift, haar ritme, haar kijk, haar al dan niet in beweging of tot balans komen, alles maakt deel uit van het onderzoek.

Deze expositie toont werk van de laatste 5 jaar. Waarin het onderweg zijn soms letterlijk naar voren komt, enkele werken zijn gemaakt n.a.v. een langeafstandswandeling.

Als kijker mogen we meelopen. We zien momenten dat beweging ontstaat, beweging tot stilstand komt, zich ordent, structuur wordt gevonden, tot chaos vervalt, het donker ingaat en we gaan mee in hoe het zich oplost, tot een evenwichtig beeld waarin een nieuwe richting wordt gevonden.

 

Vrijwilliger login | Privacycentrum | Fotoalbum | Copyright by CIVON Innovatiecentrum