×

LEONARDO DA VINCI INNOVATION 2019

Laatste week Leonardo Da Vinci expositie openingstijden van maandag t/m vrijdag van 10:00-17:00 uur
 

Het genie Leonardo da Vinci staat drie jaar lang centraal in het Duits/Nederlandse project ‘Leonardo da Vinci Innovation’.

In de maanden oktober en november 2019 strijkt de unieke reizende tentoonstelling “Leonardo da Vinci, Kunstenaar -  Uitvinder – Genie” neer in het CIVON Innovatiecentrum op het DRU Industriepark in Ulft. De uitgebreide overzichtstentoonstelling laat zien dat Leonardo da Vinci veel meer was dan de schilder van de Mona Lisa. Hij opende in de vijftiende eeuw zijn geest en was in zijn denken en doen zijn tijd vele honderden jaren vooruit. Leonardo da Vinci (1452-1519) staat te boek als de meest ruimdenkende en briljante wetenschapper, kunstenaar en uitvinder ooit. Vijfhonderd jaar na zijn dood is de belangstelling voor zijn werk onverminderd groot. 

Niet alleen de Da Vinci’s schilderijen, maar ook zijn uitvindingen, spreken nog altijd tot de verbeelding. De Expositie “Leonardo da Vinci, Kunstenaar -  Uitvinder – Genie” maakt zijn werk tastbaar voor een breed publiek en kinderen in het bijzonder. Naast reproducties van Da Vinci’s meest beroemde kunstwerken, bevat de expositie tientallen uit hout gereconstrueerde uitvindingen. Deze zijn door Italiaanse vakmensen minutieus in elkaar gezet op basis van Da Vinci’s originele tekeningen en een groot deel hiervan is door de bezoekers aan te raken en te bedienen. 

De tastbaarheid van het getoonde werk maakt de denkwereld van het genie inzichtelijk en schetst een helder beeld van hoe ver Da Vinci zijn tijd vooruit was. De bezoeker wordt meegenomen langs de mythes en legendes rond zijn leven en voelt hoe Da Vinci’s erfenis inspireert, uitdaagt en creativiteit toelaat.

“Als geest en hand niet samengaan, ontstaat er geen kunst en nieuwe uitvindingen.”

De creativiteit van dromen, denken en doen die Leonardo da Vinci in zijn uitvindingen neerlegt, sluit precies aan bij de kwaliteiten en ambities van deze regio, een regio waar maakindustrie en uitvindingen hand in hand gaan.

In 2017 was de expositie voor het eerst te zien in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Het is, gelet op de wereldwijde aandacht voor Leonardo, uniek dat deze expositie nu Ulft aandoet. Een eenmalige en unieke kans voor met name kinderen uit het basisonderwijs in deze grensregio om kennis te maken met deze unieke mens en de expositie. 

Dit project wordt in het kader van het INTERREG-programma financieel ondersteund door de Europese Unie en de INTERREG-partners.

www.davinci-innovation.com 
www.civon-innovatiecentrum.nl  
aanvraag@civon.nl  

 

 

Informatie

  • Wat: Expositie Leonarda da Vinci
  • Waar: CIVON Innovatiecentrum Ulft
  • Datum: 01 oktober 2019
  • Eind datum: 29 november 2019
Vrijwilliger login | Privacycentrum | Fotoalbum | Copyright by CIVON Innovatiecentrum