×

CIVON FabLab & 3d printen

CIVON FabLab (afkorting van fabrication laboratory) is de moderne werkplaats voor innovatief vakmanschap. Je kunt hier met behulp van digitaal aangestuurde apparatuur, (bijna) alles maken wat je bedenkt. Experimenteren, leren, samenwerken en kennis delen staan centraal.

In ons FabLab kun je aan de slag met verschillende 3D printers, een lasersnijmachine, vinylsnijders, scanners en allerhande klein gereedschap. Er zijn gebruikshandleidingen beschikbaar, zodat je snel aan de slag kunt. En natuurlijk helpen de fablab-managers je graag op weg als dat nodig is. Wil je thuis je 2D of 3D bestanden voorbereiden, kijk dan vooral hierboven naar de specificaties van de machines.
Open inloop FabLab op vrijdagmiddag. De open inloop is een kennismaking met het FabLab en kennismaking met de materie. Gebruik van de machines alleen in overleg en op afspraak.
Als je op bezoek bent bij CIVON, dan kun je meestal wel even een kijkje nemen in het FabLab. Wil je zelf iets maken, dan kan dat op vrijdagmiddag. Tijdens deze open inloop, tussen 13.00 en 17.00 uur, staat onze apparatuur, in overleg met de medewerkers van het FabLab, tot je beschikking. Je betaalt alleen een vergoeding voor het materiaal dat je gebruikt. Je mag ook je eigen materialen meebrengen en gebruiken, mits goedgekeurd door de FabLab-manager.
3D printen
3D printen bestaat al meer dan 25 jaar. Toch is het pas kort geleden populair geworden, omdat 3D printers voordeliger zijn geworden en de kwaliteit van de machines steeds beter wordt. Het CIVON FabLab beschikt over verschillende 3D printers. Van de relatief eenvoudige Ultimaker kunststofprinter - waar we er maar liefst acht van hebben - tot de zeer geavanceerde Projet 600 full color poederprinter (zie de tabbladen bovenaan deze pagina voor alle machines en hun specificaties).

Met een 3D printer zet je een digitaal bestand om naar een tastbaar object. Dat object wordt laagje voor laagje met materiaal opgebouwd. Kunstenaars en ontwerpers gebruiken 3D printen om bijzondere objecten mee te maken. Ondernemers maken er hun prototypen mee. In de medische sector en op wetenschappelijk gebied wordt steeds meer geëxperimenteerd met 3D printen. En jij kunt de mogelijkheden nu zelf ontdekken in het CIVON FabLab!

 

Informatie

  • Wat: Openen inloop (vanwege COVID 19 is het FabLab gesloten op vrijdagmiddag)
  • Waar: CIVON LAB
  • Datum: 08 juli 2020
Vrijwilliger login | Privacycentrum | Fotoalbum | Copyright by CIVON Innovatiecentrum